Aktualności i oferty

Festiwal Gęsiny 2024 Winnica Nawrot

Festiwal Gęsiny w Winnicy Nawrot 02-03.11.2024

🍽️ Festiwal Gęsiny w Winnicy Nawrot! 🦢

Zapraszamy w dniach 🍁 2 oraz 3 listopada 2024 na festiwal gęsiny w naszej restauracji Winnica Nawrot, położonej malowniczo na klifie w Mechelinkach koło Gdyni. Rozkoszuj się wyśmienitymi potrawami z gęsi w towarzystwie 🍷 wina oraz innych napojów, podziwiając jednocześnie widok na morze 🌊

📅 – 2 oraz 3 listopada 2024
🕒 – 02.11 – 12:00 – 21:00
🕒 – 03.11 – 12:00 – 18:00
📌 – Klifowa 17 – Mechelinki / k. Gdyni
📞 – Rezerwacje 726-211-123 / 📧 restauracja@winnicanawrot.pl

Zarezerwuj miejsce już dziś i ciesz się niezapomnianymi smakami w wyjątkowej atmosferze. Do zobaczenia na festiwalu!

MENU – Festiwal Gęsiny

PRZYSTAWKI

– Pasztet z podrobów gęsich z musem chrzanowo – żurawinowym na chrupiącej grzance – 28 zł
– Wątróbka gęsia smażona z jabłkiem i czerwoną cebulką – 29 zł

– Carpaccio z gęsi wędzonej na zielonych liściach z sosem mango oraz balsamico malinowym – 42 zł

ZUPY

– Krupnik z gęsimi żołądkami – 28 zł
– Rosół z dzikiego ptactwa z kołdunami gęsimi – 30 zł

– Czernina z gęsimi podrobami z kluseczkami domowymi – 26 zł

DANIA GŁÓWNE

– Pierś gęsia pieczona w czerwonym winie z musem morelowym + kopytka dyniowe / modra kapusta – 79 zł
– Gołąbki z gęsiny w sosie pomidorowym + puree pietruszkowe / sałata rzymska z ogórkiem na jogurcie – 69 zł
– Konfitowana noga z gęsi z sosem śliwkowym + frytki z batatów / karmelizowany burak – 86 zł
– Gulasz z żołądków gęsich z dynią i warzywami + kasza gryczana / surówka z ogórków kiszonych – 58 zł

– Pierogi z farszem z gęsiny / okrasą i modrą kapustą – 8 szt / 46 zł

DLA NAJMŁODSZYCH

Frytki / nuggetsy / karmelizowana marchewka – 28 zł

DESERY

– Sernik dyniowy – 24 zł
– Ciasto marchewkowe – 24 zł

Wartość projektu:

322 064,47 zł

Dofinansowanie:

228 037,54 zł

Planowany efekt:

Podniesienie jakości usług dostosowując się do najnowszych wytycznych, oraz przepisów stanowiących o bezpieczeństwie przebywających Gości na terenie obiektu. Zapewnienie Gościom profesjonalnych i bezpiecznych urządzeń klimatyzacyjnych. Powiększenie powierzchni muzeum ze 120 m2 na ok 200 m2, zwiększając zatem możliwość przyjmowania większej liczy gości. Wdrożenie nowych rozwiązań. Rozwój firmy i utrzymanie stanowisk pracy w oparciu o stabilność działalności obiektu. Stworzenie bezpiecznej i przekonującej oferty względem konkurencji. Podniesienie konkurencyjności i w efekcie zwiększenie liczby klientów i przychodów. Możliwość dalszego prowadzenia działalności z zapobieganiem negatywnym skutkom pandemii covid 19 . Propagowanie polskiej historii.