Aktualności i oferty

Niedziela z kuchnią śródziemnomorską w Winnicy Nawrot Mechelinki

Niedziela z kuchnią śródziemnomorską w Winnicy Nawrot Mechelinki

Witamy Ponownie! 🫶 Jeszcze raz dziękujemy za liczne odwiedziny naszej restauracji w minioną Niedzielę. Pragniemy Was zaprosić na kolejną kulinarną podróż, tym razem nasza kuchnia przygotuje dla Państwa dania z kuchni śródziemnomorskiej🍴🌊 Zapraszamy serdecznie w niedzielę 15.10.2023 w godzinach 13:00 – 18:00. Do zobaczenia! 👌 

Menu kuchni śródziemnomorskiej:
 
# Przystawki #
 
– Bruschetta z serem burrata, mortadelą włoską,
pesto pistacjowym, balsamico oraz pangarttato pistacjowym
– Mule z czosnkiem, chili i pietruszką w sosie śmietanowym
na bazie białego wina
 
# Zupa #
 
– Zupa rybna Di Pesce z owocami morza (Krewetka Argentyńska , Krewetka Black Tiger, Langustynka, Vongole)
 
# Dania główne #
 
– Pieczony pstrąg z ratatouille i smażoną fetą, frytki steakhouse
– Cytrynowe pierożki Girasoli z serem ricotta, zielonym groszkiem
i nitkami cukinii
– Aromatyczny gulasz wieprzowy na piwie, blanszowane warzywa, gnocchi
– Diabeł morski (Żabnica) smażony na maśle rozmarynowym,
miętowe risotto, sałatka vinegret
 
# Sałatki #
 
– Sałatka Grecka z oliwkami Riviera
– Sałatka z krewetkami, pomidorkami koktajlowymi w sosie pomarańczowym
 
# Deser #
 
– Tiramisu

Wartość projektu:

322 064,47 zł

Dofinansowanie:

228 037,54 zł

Planowany efekt:

Podniesienie jakości usług dostosowując się do najnowszych wytycznych, oraz przepisów stanowiących o bezpieczeństwie przebywających Gości na terenie obiektu. Zapewnienie Gościom profesjonalnych i bezpiecznych urządzeń klimatyzacyjnych. Powiększenie powierzchni muzeum ze 120 m2 na ok 200 m2, zwiększając zatem możliwość przyjmowania większej liczy gości. Wdrożenie nowych rozwiązań. Rozwój firmy i utrzymanie stanowisk pracy w oparciu o stabilność działalności obiektu. Stworzenie bezpiecznej i przekonującej oferty względem konkurencji. Podniesienie konkurencyjności i w efekcie zwiększenie liczby klientów i przychodów. Możliwość dalszego prowadzenia działalności z zapobieganiem negatywnym skutkom pandemii covid 19 . Propagowanie polskiej historii.